Српски (ћирилица)English (United Kingdom)

Линкови

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

covid19 vakcinisanje

ЕУ прописи

ФАО

Прогнозно-извештајна служба

Улогујте сеОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ИЗВОЗНИКЕ БИЉА И БИЉНИХ ПРОИЗВОДА ЗА ПОДРУЧЈЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ Штампа

Министарство пољопривреде и заштите животне средине РС - Управа за заштиту биља примила је писмо заменика руководиоца Федералне службе за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације (Россељхознадзора), Ј. Швабаускене у којем нас обавештавају о следећем:

- од 1. августа 2016 године  свакo пакoвање воћа и поврћа мора да буде означено са информацијама о називу производа, земљи порекла, извознику и / или реекспортеру“;

rusija srbija zastave

- у  рубрици „Допунска изјава“  потребно је навести назив и адресу предузећа-произвођача. У складу да наведеним, потребно је да СВИ ИЗВОЗНИЦИ ХИТНО ДОСТАВЕ НАДЛЕЖНИМ ПОЉОПРИВРЕДНИМ СЛУЖБАМА СПИСАК СА ПОДАЦИМА О СОПСТВЕНИМ МЕСТИМА ПРОИЗВОДЊЕ КАО И СПИСАК СА ПОДАЦИМА СВОЈИХ КООПЕРАНАТА (ПРОИЗВОЂАЧА), на docОБРАСЦУ 1 у прилогу овог документа (измењен и допуњен 15. септембра 2016.).  Попуњен образац са наведеним подацима мора бити оверен и потписан од стране одговорног лица извозника. Копију попуњеног обрасца службе прослеђују надлежном фитосанитарном инспектору у циљу контроле.

Убудуће сваки захтев за издавање фитосертификата у прилогу мора садржати тражене податке (назив и адресу произвођача), како би надлежно лице могло попунити "допунску изјаву".

У случају неизвршења наведених захтева пошиљке производа са високим фитосанитарним ризиком неће добити дозволу за увоз на територију руске федерације.

 

У прилогу:

- docОБРАЗАЦ 1 који попуњавају извозници воћа и поврћа који желе да извозе у Руску Федерацију (ПДФ)

- pdfДопис упућен извозницима преко Привредне коморе Србије

(последња измена: 15. септембра 2016.)

 

Издвојено

informator o radu

javne nabavke

ruska federacija voce izvoz eUprava dbs