Српски (ћирилица)English (United Kingdom)

Линкови

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

covid19 vakcinisanje

ЕУ прописи

ФАО

Прогнозно-извештајна служба

Улогујте сеOБАВЕШТЕЊЕ О ОБУЦИ ПРОИЗВОЂАЧА (ШИМШИРА) И ШИРЕ ЈАВНОСТИ ЗА ПРАЋЕЊЕ ПОЈАВЕ И СУЗБИЈАЊЕ ШИМШИРОВОГ ПЛАМЕНЦА (Cydalima perspectalis) Штампа

У оквиру Програма мера заштите здравља биља за 2016. годину, руководилац посебног надзора - проф. др Милка Главендекић у сарадњи са Регионалном привредном комором – Крушевац, одржава се обука на тему: „Шимширов пламенац – праћење распорострањења, значај и мере заштите шимшира“ у четвртак 07.07.2016. године у 11 сати у Регионалној привредној комори Крушевац (Балканска 63, IV спрат, бивша управна зграда ГП Јастребац).

simsirov moljac

С обзиром да се ради о инвазивној врсти и да дистрибуција активним летом представља реалан ризик од ширења, апелујемо на све држаоце биља као и стручна лица у ЈКП, да предузму све мере заштите у циљу очувања биљака шимшира и спречавања ширења шимшировог пламенца у Србији.

Лична одговорност држалаца биља у заштити шимшира је неопходна за заштиту сопствене производње и јавних добара. Повећање свести професионалне и шире јавности је од непроцењивог значаја за очување шимшира у производњи, на јавним површинама, пејзажноархитектонском наслеђу и у приватним вртовима.

 
УПРАВУ ЗА ЗАШТИТУ БИЉА ПОСЕТИЛИ СУ ПРЕДСТАВНИЦИ РОССЕЉХОЗНАДЗОРА Штампа

Министарство пољопривреде и заштите животне средине  – Управу за заштиту биља посетили су представници Россељхознадзора, Федералне службе за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације.

ruska delegacija 16jun2

Разлог посете је упознавање са функционисањем фитосанитарног система Републике Србије, посебно са начином вршења контрола и поступком издавања фитосертификата за пошиљке свежег воћа и поврћа које се извози у Руску Федерацију.

Планирано је да се у наредних неколико дана посети већи број произвођача и извозника свежег воћа, где ће се представници Россељхознадзора на лицу места упознати са поступком производње и складиштења, квалитетом и капацитетима за извоз свежег воћа и поврћа у Руску Федерацију.

 
ПРАВИЛНИК О МЕРАМА XYLELLA FASTIDIOSA (Wells et al.) Штампа

Правилник о мерама за откривање, спречавање ширења и сузбијање штетног организма Xylella fastidiosa (Wells et al.), начину одређивања граница зараженог, угроженог и подручја без штетних организама, условима за окончање наложених мера, као и начину обавештавања о предузетим мерама, објављен је у „Службеном гласнику Републике Србије”, број 31/16 од 25. марта 2016. године.

 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 8 од 20

Издвојено

informator o radu

javne nabavke

ruska federacija voce izvoz eUprava dbs